μοῦστος: Difference between revisions
From LSJ
Aeschylus, fr. 317
(Bailly1_3) |
(26) |
||
Line 15: | Line 15: | ||
{{bailly | {{bailly | ||
|btext=ου (ὁ) :<br />moût.<br />'''Étymologie:''' DELG emprunt très tardif au <i>lat.</i> mustum. | |btext=ου (ὁ) :<br />moût.<br />'''Étymologie:''' DELG emprunt très tardif au <i>lat.</i> mustum. | ||
}} | |||
{{grml | |||
|mltxt=ο (Μ μοῡστος)<br />ο [[χυμός]] τών σταφυλιών ο [[οποίος]] δεν έχει υποστεί [[ζύμωση]].<br />[<b><span style="color: brown;">ΕΤΥΜΟΛ.</span></b> <span style="color: red;"><</span> λατ. <i>vinum mustum</i> «νέο [[κρασί]]», [[τεχνικός]] όρος αβέβαιης ετυμολ. (<b>πρβλ.</b>, αρχ. άνω γερμ. <i>most</i>)]. | |||
}} | }} |
Revision as of 12:00, 29 September 2017
English (LSJ)
ὁ, = Lat.
A mustum, new wine, PStrassb.1.7 (v A. D.), etc.
Greek (Liddell-Scott)
μοῦστος: ὁ, Λατ. mustum, ὡς καὶ νῦν, γλεῦκος, Γεωπον. 9, 20, κλ.
French (Bailly abrégé)
ου (ὁ) :
moût.
Étymologie: DELG emprunt très tardif au lat. mustum.
Greek Monolingual
ο (Μ μοῡστος)
ο χυμός τών σταφυλιών ο οποίος δεν έχει υποστεί ζύμωση.
[ΕΤΥΜΟΛ. < λατ. vinum mustum «νέο κρασί», τεχνικός όρος αβέβαιης ετυμολ. (πρβλ., αρχ. άνω γερμ. most)].