τυρόγαλα: Difference between revisions

42
(6_21)
(42)
 
Line 4: Line 4:
{{ls
{{ls
|lstext='''τῡρόγαλα''': τό, [[ὀρός]], δηλ. τὸ ὑδατῶδες [[μέρος]] γάλακτος, Ideler Phys. 2. 259, 261· τυρόγαλον Μοσχόπουλος σ. 101 ἐν λέξ. ὀρ(ρ)ός.
|lstext='''τῡρόγαλα''': τό, [[ὀρός]], δηλ. τὸ ὑδατῶδες [[μέρος]] γάλακτος, Ideler Phys. 2. 259, 261· τυρόγαλον Μοσχόπουλος σ. 101 ἐν λέξ. ὀρ(ρ)ός.
}}
{{grml
|mltxt=-ογάλακτος, το, ΝΜ, και [[τυρόγαλο]] Ν<br />[[παραπροϊόν]] της τυροκομίας, ωχροκίτρινο θολερό [[υγρό]] που απομένει [[μετά]] από την [[πήξη]] του γάλακτος και την [[αποστράγγιση]] του τυροπήγματος, αλλ. [[ορός]] γάλακτος ή κν. σίφος.<br />[<b><span style="color: brown;">ΕΤΥΜΟΛ.</span></b> <span style="color: red;"><</span> [[τυρός]] <span style="color: red;">+</span> [[γάλα]].
}}
}}