3,271,244
edits
(6_21) |
(42) |
||
Line 4: | Line 4: | ||
{{ls | {{ls | ||
|lstext='''τῡρόγαλα''': τό, [[ὀρός]], δηλ. τὸ ὑδατῶδες [[μέρος]] γάλακτος, Ideler Phys. 2. 259, 261· τυρόγαλον Μοσχόπουλος σ. 101 ἐν λέξ. ὀρ(ρ)ός. | |lstext='''τῡρόγαλα''': τό, [[ὀρός]], δηλ. τὸ ὑδατῶδες [[μέρος]] γάλακτος, Ideler Phys. 2. 259, 261· τυρόγαλον Μοσχόπουλος σ. 101 ἐν λέξ. ὀρ(ρ)ός. | ||
}} | |||
{{grml | |||
|mltxt=-ογάλακτος, το, ΝΜ, και [[τυρόγαλο]] Ν<br />[[παραπροϊόν]] της τυροκομίας, ωχροκίτρινο θολερό [[υγρό]] που απομένει [[μετά]] από την [[πήξη]] του γάλακτος και την [[αποστράγγιση]] του τυροπήγματος, αλλ. [[ορός]] γάλακτος ή κν. σίφος.<br />[<b><span style="color: brown;">ΕΤΥΜΟΛ.</span></b> <span style="color: red;"><</span> [[τυρός]] <span style="color: red;">+</span> [[γάλα]]. | |||
}} | }} |