ἀπομαγδαλία: Difference between revisions

1
(3)
(1)
Line 21: Line 21:
{{lsm
{{lsm
|lsmtext='''ἀπομαγδᾰλία:''' ή -ιά, ἡ ([[ἀπομάσσω]]), [[ψίχα]] ή εσωτερικό [[μέρος]] από [[καρβέλι]] [[ψωμί]], πάνω στην οποία οι αρχαίοι Έλληνες σφούγγιζαν τα χέρια τους κατά τη [[διάρκεια]] του δείπνου και [[κατόπιν]] το πετούσαν ως [[τροφή]] στα σκυλιά· το [[φαγητό]] του σκύλου, σε Αριστοφ.
|lsmtext='''ἀπομαγδᾰλία:''' ή -ιά, ἡ ([[ἀπομάσσω]]), [[ψίχα]] ή εσωτερικό [[μέρος]] από [[καρβέλι]] [[ψωμί]], πάνω στην οποία οι αρχαίοι Έλληνες σφούγγιζαν τα χέρια τους κατά τη [[διάρκεια]] του δείπνου και [[κατόπιν]] το πετούσαν ως [[τροφή]] στα σκυλιά· το [[φαγητό]] του σκύλου, σε Αριστοφ.
}}
{{elru
|elrutext='''ἀπομαγδᾰλία:''' и ἀπο-[[μαγδαλιά]] ἡ хлебный мякиш (для вытирания рук после обеда) Arph., Plut.
}}
}}