ἐσχαρίτης: Difference between revisions
From LSJ
τοῖσι ἐμφανέσι τὰ μὴ γινωσκόμενα τεκμαιρόμενος → judge of the unknown by the known
m (Text replacement - "(sc. " to "(''sc.'' ") |
m (LSJ1 replacement) |
||
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{LSJ1 | {{LSJ1 | ||
|Full diacritics= | |Full diacritics=ἐσχᾰρῑ́της | ||
|Medium diacritics=ἐσχαρίτης | |Medium diacritics=ἐσχαρίτης | ||
|Low diacritics=εσχαρίτης | |Low diacritics=εσχαρίτης | ||
Line 8: | Line 8: | ||
|Transliteration C=escharitis | |Transliteration C=escharitis | ||
|Beta Code=e)sxari/ths | |Beta Code=e)sxari/ths | ||
|Definition=[ῑ] (''[[sc.]]'' [[ἄρτος]]), ὁ, [[bread baked over the fire]], Antidot. | |Definition=[ῑ] (''[[sc.]]'' [[ἄρτος]]), ὁ, [[bread baked over the fire]], Antidot.3, Crobyl.2, [[LXX]] ''2 Ki.''6.19, J.''AJ''7.4.2. | ||
}} | }} | ||
{{ls | {{ls | ||
|lstext='''ἐσχᾰρίτης''': (δηλ. ἄρτος), ὁ, ἄρτος ὠπτημένος ἐπὶ ἐσχάρας, Ἀντίδοτος ἐν «Πρωτοχόρῳ» 2, Κρώβυλος ἐν «Ἀπαγχομένῳ» 2. - Καθ᾿ Ἡσύχ.: «[[ἐσχαρίτης]]· ἄρτος [[ἔγκρυπτος]]». | |lstext='''ἐσχᾰρίτης''': (δηλ. [[ἄρτος]]), ὁ, ἄρτος ὠπτημένος ἐπὶ ἐσχάρας, Ἀντίδοτος ἐν «Πρωτοχόρῳ» 2, Κρώβυλος ἐν «Ἀπαγχομένῳ» 2. - Καθ᾿ Ἡσύχ.: «[[ἐσχαρίτης]]· ἄρτος [[ἔγκρυπτος]]». | ||
}} | }} | ||
{{pape | {{pape | ||
|ptext=[ῑ], ὁ, [[ἄρτος]], <i>auf dem Rost gebackenes Brot</i>, bei Ath. III.109c, 115e; nach Poll. 6.78 <i>ein rhodisches [[Gebäck]]</i>, [[zwischen]] Brot und [[Kuchen]]. | |ptext=[ῑ], ὁ, [[ἄρτος]], <i>[[auf dem Rost gebackenes Brot]]</i>, bei Ath. III.109c, 115e; nach Poll. 6.78 <i>ein rhodisches [[Gebäck]]</i>, [[zwischen]] Brot und [[Kuchen]]. | ||
}} | }} |
Latest revision as of 11:17, 25 August 2023
English (LSJ)
[ῑ] (sc. ἄρτος), ὁ, bread baked over the fire, Antidot.3, Crobyl.2, LXX 2 Ki.6.19, J.AJ7.4.2.
Greek (Liddell-Scott)
ἐσχᾰρίτης: (δηλ. ἄρτος), ὁ, ἄρτος ὠπτημένος ἐπὶ ἐσχάρας, Ἀντίδοτος ἐν «Πρωτοχόρῳ» 2, Κρώβυλος ἐν «Ἀπαγχομένῳ» 2. - Καθ᾿ Ἡσύχ.: «ἐσχαρίτης· ἄρτος ἔγκρυπτος».
German (Pape)
[ῑ], ὁ, ἄρτος, auf dem Rost gebackenes Brot, bei Ath. III.109c, 115e; nach Poll. 6.78 ein rhodisches Gebäck, zwischen Brot und Kuchen.