παστερίωση

From LSJ
Revision as of 12:15, 29 September 2017 by Spiros (talk | contribs) (31)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Σαυτὸν φύλαττε τοῖς τροποῖς ἐλεύθερον → Te liberum ipse moribus praesta tuis → Bewahre deine Freiheit dir durch deine Art

Menander, Monostichoi, 485

Greek Monolingual

η
(τροφ. τεχνολ.) θερμική επεξεργασία που εφαρμόζεται σε ορισμένα τρόφιμα για την καταστροφή, με θέρμανση, της μικροβιακής τους χλωρίδας και κυρίως τών παθογόνων μικροοργανισμών για λόγους υγιεινής και διατήρησης, με διατήρηση συγχρόνως κατά τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τών φυσικών, βιοχημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος.
[ΕΤΥΜΟΛ. < παστεριώνω (πρβλ. γαλλ. pasteurisation)].