ὀψοποιΐα: Difference between revisions
From LSJ
Εὐφήμει, ὦ ἄνθρωπε· ἁσμενέστατα μέντοι αὐτὸ ἀπέφυγον, ὥσπερ λυττῶντά τινα καὶ ἄγριον δεσπότην ἀποδράς → Hush, man, most gladly have I escaped this thing you talk of, as if I had run away from a raging and savage beast of a master
(Bailly1_4) |
(3b) |
||
Line 4: | Line 4: | ||
{{bailly | {{bailly | ||
|btext=ας (ἡ) :<br />art culinaire.<br />'''Étymologie:''' [[ὀψοποιός]]. | |btext=ας (ἡ) :<br />art culinaire.<br />'''Étymologie:''' [[ὀψοποιός]]. | ||
}} | |||
{{elru | |||
|elrutext='''ὀψοποιΐα:''' ἡ Plat., Xen. = [[ὀψοποιητική]]. | |||
}} | }} |
Revision as of 01:16, 1 January 2019
German (Pape)
[Seite 433] ἡ, (leckere) Zubereitung der Speisen; Plat. Gorg. 462 d 518 b Xen. Mem. 3, 14, 5 u. Folgde. Ein Buch über die Kochkunst mit diesem Titel nennt Ath. III, 112 d.
French (Bailly abrégé)
ας (ἡ) :
art culinaire.
Étymologie: ὀψοποιός.
Russian (Dvoretsky)
ὀψοποιΐα: ἡ Plat., Xen. = ὀψοποιητική.