λεκιθίτης: Difference between revisions
From LSJ
m (Text replacement - "<b class="b2">([\w]+ [\w]+ [\w]+)<\/b>" to "$1") |
mNo edit summary |
||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 8: | Line 8: | ||
|Transliteration C=lekithitis | |Transliteration C=lekithitis | ||
|Beta Code=lekiqi/ths | |Beta Code=lekiqi/ths | ||
|Definition=[ | |Definition=[ῑτ] [[ἄρτος]], ὁ, [[pulse bread]], [[bread made of pulse]], Seleuc. ap. Ath.3.114b, cf. ''Carm.Pop.''41.11. | ||
}} | }} | ||
{{pape | {{pape |
Latest revision as of 19:14, 6 December 2022
English (LSJ)
[ῑτ] ἄρτος, ὁ, pulse bread, bread made of pulse, Seleuc. ap. Ath.3.114b, cf. Carm.Pop.41.11.
German (Pape)
[Seite 27] ἄρτος, ὁ, ein mit Eidotter bereitetes, od. aus Hülsenfrüchten gebackenes Brot, auch ἐτνίτης, Ath. III, 114 b, vgl. VIII, 360 c.
Greek (Liddell-Scott)
λεκῐθίτης: [ῑτ] ἄρτος, ὁ, πλακοῦς ᾧ παραμέμικται καὶ ᾠοῦ λέκιθος, Σέλευκ. παρ’ Ἀθην. 114Β· πρβλ. τὸ ᾆσμα τῆς χελιδόνος, Σκόλ. 41 ἐν Bergk Λυρ. σ. 1311.
Greek Monolingual
λεκιθίτης, ὁ (Α) λέκιθος
ψωμί παρασκευασμένο από αλεύρι που προέρχεται από όσπρια, ιδίως από κουκιά, ή γλυκό με κύρια συστατικά το αλεύρι και κρόκους αβγών.