χόρδευμα: Difference between revisions

From LSJ

πολλῶν ὁ καιρὸς γίγνεται διδάσκαλος → the critical moment will turn out to be the teacher of many things

Source
(Bailly1_5)
(46)
Line 18: Line 18:
{{bailly
{{bailly
|btext=ατος (τό) :<br />andouille, boudin.<br />'''Étymologie:''' [[χορδεύω]].
|btext=ατος (τό) :<br />andouille, boudin.<br />'''Étymologie:''' [[χορδεύω]].
}}
{{grml
|mltxt=-εύματος, τὸ, Α [[χορδεύω]]<br />το [[αποτέλεσμα]] του [[χορδεύω]].
}}
}}

Revision as of 13:01, 29 September 2017

Click links below for lookup in third sources:
Full diacritics: χόρδευμα Medium diacritics: χόρδευμα Low diacritics: χόρδευμα Capitals: ΧΟΡΔΕΥΜΑ
Transliteration A: chórdeuma Transliteration B: chordeuma Transliteration C: chordevma Beta Code: xo/rdeuma

English (LSJ)

ατος, τό,

   A sausage, blackpudding, Ar.Eq.315.

German (Pape)

[Seite 1364] τό, der Wurstdarm, die Wurst, Ar. Equ. 315.

Greek (Liddell-Scott)

χόρδευμα: τό, ἀλλᾶς, «λουκάνικον», Ἀριστοφ. Ἱππ. 315.

French (Bailly abrégé)

ατος (τό) :
andouille, boudin.
Étymologie: χορδεύω.

Greek Monolingual

-εύματος, τὸ, Α χορδεύω
το αποτέλεσμα του χορδεύω.