κρεουργέω: Difference between revisions
From LSJ
(6_2) |
(Bailly1_3) |
||
Line 12: | Line 12: | ||
{{ls | {{ls | ||
|lstext='''κρεουργέω''': [[κατακόπτω]] [[κρέας]] ὡς ὁ [[κρεουργός]], [[κατακόπτω]], Λουκ. π. τῆς Συρ. Θεοῦ 55, Διογ. Λ. 9. 108. ― Παθ., Φίλων 2. 544, Δίων Κ. 75. 7. | |lstext='''κρεουργέω''': [[κατακόπτω]] [[κρέας]] ὡς ὁ [[κρεουργός]], [[κατακόπτω]], Λουκ. π. τῆς Συρ. Θεοῦ 55, Διογ. Λ. 9. 108. ― Παθ., Φίλων 2. 544, Δίων Κ. 75. 7. | ||
}} | |||
{{bailly | |||
|btext=-ῶ :<br />couper de la viande par morceaux.<br />'''Étymologie:''' [[κρεουργός]]. | |||
}} | }} |
Revision as of 20:01, 9 August 2017
English (LSJ)
A cut up like a butcher, J.AJ13.12.6: hence, butcher, mangle, Luc.Syr.D.55, D.L.9.108:—Pass., Ph.2.544, D.C.75.7.
Greek (Liddell-Scott)
κρεουργέω: κατακόπτω κρέας ὡς ὁ κρεουργός, κατακόπτω, Λουκ. π. τῆς Συρ. Θεοῦ 55, Διογ. Λ. 9. 108. ― Παθ., Φίλων 2. 544, Δίων Κ. 75. 7.
French (Bailly abrégé)
-ῶ :
couper de la viande par morceaux.
Étymologie: κρεουργός.