παστερίωση
From LSJ
ἡμῶν δ' ὅσα καὶ τὰ σώματ' ἐστὶ τὸν ἀριθμὸν καθ' ἑνός, τοσούτους ἔστι καὶ τρόπους ἰδεῖν → whatever number of persons there are, the same will be found the number of minds and of characters
Greek Monolingual
η
(τροφ. τεχνολ.) θερμική επεξεργασία που εφαρμόζεται σε ορισμένα τρόφιμα για την καταστροφή, με θέρμανση, της μικροβιακής τους χλωρίδας και κυρίως τών παθογόνων μικροοργανισμών για λόγους υγιεινής και διατήρησης, με διατήρηση συγχρόνως κατά τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τών φυσικών, βιοχημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος.
[ΕΤΥΜΟΛ. < παστεριώνω (πρβλ. γαλλ. pasteurisation)].